Najboljša barva za okvir mize

Železo je kovina, ki se največ uporablja, predvsem zato, ker lahko po želji spreminjamo njegove lastnosti glede na to, za kaj se bo uporabljalo, s tem, da mu dodajamo druge kovine ali pa ogljik, včasih tudi silicij in fosfor. Danes se uporablja na tisoče najrazličnejših jeklenih litin.

Ima pa železo tudi šibkost in to je rja. Železo je dovzetno in ne obstaja ukrep, ki bi popolnoma odpravil rjavenje. Čas, da pride do rjavenja, je odvisen od vrste uporabljenega železa.

Nerjaveče jeklo in aluminij potrebuje dlje časa, da prične rjaveti. To je posledica dejstva, da je nastala rja prevlekla material. Samo jeklo je nagnjeno k temu, da hitro prične rjaveti. Potreben je le dan ali dva, da konstrukcija iz jekla, ki je postavljena na prostem, prične rjaveti.

Rja je železov oksid in nastane kot posledica reakcije med železom in okoliško vlago. Rja se lahko hitro razširi in če je ne obravnavamo, lahko železo v dani strukturi v celoti razpade. Rjo je mogoče odstraniti a je to dolgotrajen postopek, ki lahko traja več ur.

 

 

Zaščita železa pred rjo:


  • BARVANJE: uporabljamo za zaščito velikih objektov. Tudi tu je potrebno barvo obnoviti, ko njena površina razpoka.
  • CINKANJE: je prekrivanje jekla s plastjo cinka, ki je  reaktivnejši od jekla. Če se tako zaščitena površina opraska, bo  s kisikom rajši reagiral cink kot pa jeklo.

Naši izdelki iz železa in ostalih kovin so obdelani po pravilih. Predpriprava zajema brušenje, ki omogoča dobro podlago za vse ostale premaze. Sledi premaz, nanos zaščitne, temeljne barve ter zaključni sloj, ki je v želenih odtenkih. Sodobna lakirnica omogoča, da so vsi kovinski deli naših produktov kakovostno in lično narejeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica (0)

Košarica

Website is available for sale.
New orders are not possible anymore.

X