Najboljši masivni les za ploščo

Prvi med naravnimi materiali je les. Težko si predstavljamo, kako bi človeštvo živelo brez tega pomebnega gradnika. Les ima zgodovinski pomen in je osrednji element naših življenj. Njegova uporabnost, trdnost in estetika se prepletata skozi ves čas.

Umetni material kot je plastika, omogoča lažjo in cenejšo sestavo ter izvedbo. Toda človek zaradi prirojenega občutka za estetiko in predvsem povezanosti z naravo, rad posega po materialih, ki mu nudijo udobje, lepoto in občutje živega.

Pri HARD se zavedamo tega in z spoštovanjem do narave ustvarjamo kose iz naravnih materialov, ki z svojo minimalističnim dizajnom pričajo sami zase.

1. Hrast

Hrast je klasika med vrstami lesa. Ima dolgo življensko dobo, je zelo odporen na poškodbe, enostaven za obdelavo in nenazadnje zaradi svoje barve se poda skoraj vsakemu notranjemu dizajnu.

Pri HARD lahko izbirate med: hrast rustik, hrast premium in beljen hrast.

2. Evropski oreh

Oreh velja za zelo kakovosten les. Ima črno - rjave barvne odtenke. Zaradi svojih barvnih odtenkov, ustvari prefinjenjenost.
Les je trd, težek, žilav in zelo elastičen ter se malo krči. Je stabilen, se počasi suši in je dober za obdelavo.

3. AMERIŠKI OREH

Les ameriškega oreha je trd, težek, trden, žilav in zelo elastičen les, se malo krči, stabilen, se počasi suši in je dober za obdelavo.

4. Sibirski macesen

Les sibirskega macesna je razmeroma trd, težek, elastičen, se malo krči, je stabilen, se dobro suši in je enostaven za obdelavo. Les ima prijeten aromatičen vonj. Zaradi počasne rasti je zelo odporen na vremenske vplive in se veliko uporablja za zunanje, vrtno pohištvo.
wood_siberian_larch

5. Bukev

Bukev je trda, težeka, trdena, se močno krči, stabilnost neugodna, se nagiba k pokanju, se počasi suši in se dobro obdeluje.

6. Jesen

Jesen je težek, trden, žilav in prožen, se malo krči, stabilen, se zmerno dobro suši in se dobro obdeluje. Vendar slabo odporen na vremenske vplive.

7. Javor

Javor je zmerno trd, srednje težek, elastičen in žilav, se zmerno krči, stabilen, nagiba se k pokanju ter se dobro obdeluje. V radialnem prerezu so vidne majhne sijoče bleščice oz. zrcalca.

8. Hruška

Les hruške je trd, trden, žilav, malo elastičen, stabilen, se težko suši, nagnjen k pokanju in pogojno dober za obdelavo.

9. Češnja

Zmerno trd, srednje težek, trden, žilav, se malo krči in poka in se dobro obdeluje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica (0)

Košarica

Website is available for sale.
New orders are not possible anymore.

X